Pagina's

zaterdag 15 maart 2014

Chinese kippensoep

Zelf soep maken veel werk? Niet altijd want deze goedgevulde Chinese kippensoep staat echt binnen no time op tafel! De soep is niet alleen supersnel klaar, wij vinden 'm ook nog eens superlekker!




Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

- 200 gram kipfilet
- 1 liter kippenbouillon
- 1 prei
- 100 gram taugé
- 1 ei
- ketjap
- peper & zout


Hoe maak je het?

Snij de kipfilet in reepjes en de prei in ringetjes. Verhit wat boter in de soeppan en bak daarin de kipfilet gaar. Bak daarna de prei 3 minuten mee samen met een scheutje ketjap.


Schenk de kippenbouillon erbij, roer het kip-prei mengel even goed los en breng het geheel aan de kook. Voeg de taugé toe en laat dit 1-2 minuutjes meekoken. Bak intussen een geklutst ei met wat peper en zout. Snij het gebakken ei in dunne reepjes en serveer die bij de soep. Lekker met soepstengels en een beetje sambal.

Wij vinden deze soep voor de afwisseling ook erg lekker met wat noodles i.p.v een gebakken eitje ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten