vrijdag 25 april 2014

Kip in een mosterd-roomsaus

Dit recept vond ik een aantal maanden geleden op Lekker en Simpel. Ik heb het inmiddels al een paar keer gemaakt en het valt steeds weer goed in de smaak bij ons allemaal, een blijvertje dus. Ik gebruik zelf altijd zachte Franse mosterd maar je kunt ook voor een pittige of grove soort kiezen, wat jij lekker vind!



Wat heb je nodig?

Voor 4 personen, hoofdgerecht

- 1 ui
- 400 gram kipfilet
- 2 eetlepels mosterd
- 125 ml. kookroom
- half blokje kippenbouillon
- 200 ml. water
- 2 eetlepels allesbinder
- peper & zout


Hoe maak je het?

Pel en snipper de ui. Snij de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper & zout. Fruit de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak ze rondom bruin en gaar.

Als de kip gaar is voeg je de mosterd, kookroom, het bouillonblokje en water toe. Meng alles goed door elkaar en laat het warm worden. Voeg ongeveer 2 eetlepels allesbinder toe om de saus wat dikker te maken. Lekker met rijst en omdat er verder geen groente inzit serveer ik er meestal ook nog wat boontjes of broccoli bij ;)


Tip: op deze manier kun je ook heel gemakkelijk zelf kerriesaus maken. Laat dan de mosterd weg en vervang dit door 2-3 theelepels kerriepoeder, lekker met ananas erbij. Of maak alleen de saus in een pannetje, op die manier kun je hem b.v ook bij een varkenshaasje serveren ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten