donderdag 9 oktober 2014

Tomaat-paprika soep

Sommige dingen zijn altijd handig om in huis te hebben, dat blijkt maar weer uit mijn vorige blogje. Zo ook een blikje gepelde tomaten, de ideale basis voor een snel maar toch zelfgemaakt tomatensoepje. Alleen nog een verse paprika erbij en in een kwartiertje heb je deze soep dan al op tafel staan. Ik eet hem meestal als lunch met een lekker boterhammetje erbij ;)



Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

- 1 blikje gepelde tomaten of tomatenblokjes
- 1 rode paprika
- 1 groente bouillonblokje
- 1 laurierblaadje
- peper, zout en kruiden naar smaak


Hoe maak je het ?

Giet de gepelde tomaten met het sap in de pan en giet er 1 blikje water bij. Breng dit samen met het bouillonblokje aan de kook. Snij de paprika in blokjes en voeg die samen met het laurierblaadje toe.


Laat de soep 10 minuten zachtjes koken en vis dan het laurierblaadje eruit. Pureer de soep met een staafmixer en breng verder op smaak met peper, zout en kruiden (ik gebruik meestal Italiaanse ;)


Tips:

- het is ook lekker om er nog een of twee verse tomaten aan toe te voegen (in blokjes, samen met de paprika) of om eerst een uitje te fruiten in de soeppan.

- ook kun je de soep nog verder afmaken met b.v wat vermicelli of soepballetjes.

- gebruik bij voorkeur een blikje biologische tomatenblokjes, echt je proeft het verschil!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten