Wat heb je nodig?
Voor 10 stuks:
- 100 gram gedroogde dadels
- 50 gram (pure) chocolade
- 15 ml. zonnebloemolie
- 10-15 muntblaadjes
- 1 flinke eetlepel cacaopoeder
- keukenmachine
Hoe maak je het?
Laat de dadels even wellen in warm water. Was ondertussen de muntblaadjes en breek de chocolade in stukjes. Doe dit alles samen met de zonnebloemolie in de keukenmachine en laat die draaien tot alles goed vermalen is en er een soort deegballetje ontstaat.
Zet een schaaltje klaar met cacaopoeder. Maak eerst balletjes van het dadelmengsel en rol die daarna door het cacaopoeder, tik het overtollige poeder eraf. Het is het lekkerst om ze nog even op te laten stijven in de koelkast maar dit hoeft niet persé.
Ik had helaas niet meer dadels in huis maar als je toch bezig bent kun je er eigenlijk beter meteen wat meer maken want deze waren veel te snel weer op!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten