vrijdag 3 juli 2015

Klassieke Caesarsalade

In de zomer eet ik graag salade's en dan is een beetje afwisseling wel zo fijn, daarom nóg een saladerecept. Deze keer een klassieker onder de salade's die ik (bijna) helemaal zelf maakte, veel lekkerder dan de kant-en-klaar versies waarin de kip ook nog eens vaak ver te zoeken is ;)



Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

- 1 zak Romaine sla
- 2 kipkrokantschnitzels, in reepjes gebakken
- 2 hardgekookte eieren, in partjes
- Parrano snippers
- croutons, klik hier voor het recept
- Caesar dressing


Hoe maak je het?

Verdeel de kipkrokantreepjes, de partjes ei, de kaassnippers en de croutons over de sla en breng het geheel op smaak met de dressing, makkelijker kan bijna niet toch? Wij aten de salade als hoofdgerecht, met gebakken aardappeltjes erbij die ik ook zelf maakte (voorkoken & opbakken). Alles bij elkaar was ook deze maaltijd weer lekker in z'n eenvoud!


Deze salade is oorspronkelijk bedacht door Caesar Cardini, een chefkok van Italiaanse afkomst en tevens hotel- en restaurant eigenaar. De naam heeft dus helemaal niets met Julius Caesar te maken ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten