zondag 28 februari 2016

Flammkuchen met champignons

Een lekkere variant op de welbekende pizza met tomatensaus voor als je eens wat anders wil. Deze romige witte pizza word meestal gemaakt met alleen ui en spekjes maar dat vonden wij een beetje kaal dus heb ik er wat champignons aan toegevoegd. Ook deze keer heb ik een rol vers pizzadeeg uit de koeling gebruikt omdat het lekker en makkelijk is en ook weinig tot geen slechte toevoegingen bevat ;)



Wat heb je nodig?

- 1 rol vers pizzadeeg op bakpapier
- 150 ml. kwark
- 100 ml. crème fraîche
- 1 (rode) ui, in dunne ringen
- 1 pakje (bio) spekreepjes
- half bakje (kastanje) champignons, in plakjes
- versgemalen zwarte peper 


Hoe maak je het?

Bak de spekreepjes even kort gaar in een droog koekenpannetje en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden en rol het deeg uit. Verdeel het eventueel in stukken en leg met het bakpapier op de bakplaat.

Meng de kwark en crème fraîche door elkaar en smeer dit uit over het deeg. Verdeel dan de uienringen, spekjes en plakjes champignon over het deeg en maal hier zwarte peper over.

Bak de flammkuchen in 15 minuten goudbruin en knapperig (let ook op de baktijd op de verpakking van het deeg). Lekker met een salade erbij voor de vitamientjes, ik deed daar ook een appeltje doorheen wat lekker combineerde met de hartige smaak van deze winterse witte pizza!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten