zondag 12 februari 2017

Homemade groentespread voor op de boterham

Sinds vorig jaar zijn wij minder vlees en dus ook minder vleeswaren gaan eten. Lekkere vervangers voor op de boterham vinden we o.a hoemoes (of hummus) en sandwichspread maar in die laatste zitten nogal wat wat overbodige ingrediënten. Daarom ging ik op zoek naar een recept om zelf zo'n spread te maken en deze op basis van kikkererwten sprak me het meest aan. Hij zit namelijk vol eiwitten en is lekker zacht van smaak, veel voedzamer dan zo'n potje uit de supermarkt ;)



Wat heb je nodig?

- 1 blik (bio) kikkererwten
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- peper & zout

- halve rode (punt) paprika
- 2 augurken
- half bosuitje


Hoe maak je het?

Laat de kikkererwten uitlekken en hak ze in een keukenmachine of hakmolen helemaal fijn tot een pasta. Schep de pasta in een kom en meng er de mayonaise en mosterd goed doorheen. Breng op smaak met peper & zout.

Snij de groenten heel fijn en meng deze goed door de kikkererwtenpasta. Proef of de spread naar je zin is, voeg zo nodig nog wat extra peper & zout of nog wat mayo toe als hij te droog is. Beperkt houdbaar in de koelkast.


Dit recept is afkomstig van Oh my foodness.

1 opmerking:

  1. zo nou kom ik dus even bij jouw blog snuffelen, leuk hoor en bedankt voor je lieve reactie, liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen